Ligger værfaste

Denne artikkelen er hentet fra Sandefjords Blad 25.08.2001

Stoppet av tåke. I to døgn har hvalekspedisjonen fra Sandefjord ligget værfast på Island. Tett tåke på Jan Mayen er årsaken.

Ann Kristin Saastad

–Dette er ingen ønskesituasjon økonomisk sett, fordi hvert døgn vi må tilbringe her tærer på budsjettet, sier museumssjef Jan Erik Ringstad bekymret.
Han har de siste to døgnene bodd på et lite pensjonat i den lille fiskebyen Akureyri nord på Island sammen med resten av ekspedisjonen.

Vi bor på et hyggelig pensjonat med utsikt ned til flyplassen der vi forhåpenligvis snart kan sette oss på flyet.
–Hver annen time får vi værrapport fra Jan Mayen, men frem til nå har den ikke bydd på positiv informasjon, forteller Ringstad.
«Hvalsyke»

Tåkebanker og håpløse landingsforhold er situasjonen på Jan Mayen, og ekspedisjonsgjengen spøker med at de begynner å bli hval-syke på Island.

–Vi har det veldig fint her vi er, men vi trenger økonomisk hjelp for å ha mulighet til å vente på bedre vær. Dette døgnet sponser Sandefjords Blad og det er vi svært takknemlige for. Nå håper vi at stafettpin-nen går videre, sier Ringstad.

Lengter videre

Klokken 10.00 i dag får ekspedisjonen ny værrapport, og er den positiv, vil ikke gjengen være sene med å komme seg til flyplassen.